MENU

Wel of niet?

De kans op schade neemt ’s winters met 60% toe. Toch bereidt 1 op de 5 automobilisten zich helemaal niet voor op een winterse rit. Dat blijkt uit de winterenquête van de Persgroep Advertising in samenwerking met Allsecur autoverzekeringen. Bijna 5.000 mensen deden mee aan het onderzoek, zowel lezers van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw als klanten van verzekeringsmaatschappij Allsecur.

Onvoorbereid op winterse weer
Veel automobilisten bereiden zich niet of nauwelijks voor als ze op een strenge winterdag gaan rijden. Volkskrant-lezers (24%) en AD-lezers (23%) geven het vaakst aan er niet bij na te denken. Een warme deken is het meest populair om mee te nemen, vooral bij Trouw-lezers (37%), gevolgd door een thermoskan heet water. Een derde van de respondenten weet niet wat te doen als ze door gladde wegen de macht over het stuur verliezen.

Rijgedrag wordt nauwelijks aangepast
Ruim een kwart van de automobilisten is onzeker op de weg. 13% van de autorijders past het rijgedrag niet aan bij winters weer. Autorijders met winterbanden geven vaker aan altijd zeker te zijn in de auto (ook bij winters weer) dan mensen zonder winterbanden. Daarnaast vindt 1 op de 3 dat winterbanden in Nederland verplicht moeten worden, zoals in onder andere Duitsland en Noorwegen. Vooral lezers van het AD (33%) en Het Parool (39%) zijn het met deze stelling eens.

 

Over de Winterenquête
De beschreven resultaten zijn afkomstig uit de Winterenquête, uitgevoerd door MWM2 in opdracht van de Persgroep Advertising en Allsecur autoverzekeringen. Het onderzoek is online uitgevoerd in september 2012 onder 4.861 personen van 18 jaar en ouder, afkomstig uit de lezerspanels van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool en klanten van Allsecur autoverzekeringen. 85% van de respondenten rijdt regelmatig met een eigen auto; 9% met een auto van de zaak. Een samenvatting van de resultaten is terug te vinden op de website van Allsecur.nl.

via: allsecur