MENU

De nieuwe Citroën C3

newc3

De Citroën C3, de bestseller waarvan er meer dan 3,5 miljoen van de band rolden sinds 2002. De nieuwe C3 valt op door zijn unieke design. Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden- kan de gedurfde stijl nog verder versterken.  In de nieuwe C3 is compromisloos gefocust op comfort. Uiteraard heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën™, een ingebouwde HD-camera om beeld en film te delen.

De nieuwe C3 komt overeen met de kernwaarden van Citroën: Optimistic, Human en Smart

newc3-3

01 ‘OPTIMISTIC’: GEDURFD DESIGN

1.      De nieuwe C3 imponeert moeiteloos

Deze Citroën valt meteen op met zijn unieke en bijzonder herkenbare design.

De Airbumps® (vervaardigd uit thermoplastisch polyurethaan, gevuld met lucht en voorzien van een anti-kras coating) vormen een duidelijk grafische statement en beschermen de carrosserie. De Airbumps® bestaan uit 6 met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren geplaatst, een kwetsbaar deel van de auto in het stadsverkeer. De Airbumps® zijn afhankelijk van de versie omlijst met een rode of witte rand.

Aan de aerodynamica van de nieuwe C3 is veel aandacht besteed, waardoor de Scx-waarde is gedaald tot 0,63 m². Het dak is met 4 cm verlaagd in vergelijking met de vorige generatie. Het front is opnieuw  ontworpen en heeft welvingen en groeven die de lucht beter geleiden.

newc3-4

2.      Een ruim en ‘huiselijk’ interieur

Het interieur van de nieuwe C3 als verlengstuk van de huiskamer… Een ‘feel good’ leefruimte, dat is het idee. Het is modern, intuïtief en comfortabel. Vorm en materialen zijn geïnspireerd op andere werelden zoals de architectuur, binnenhuisinrichting en meubilair. Zo is er een knipoog naar de reiswereld met de riemen op de portieren, bewerkt zoals een koffermaker dat zou doen.

In het interieur van de nieuwe C3 worden eenvoudige volumes, harmonie en volle en zachte vormen gecombineerd. De perceptie van ruimte wordt meteen gesuggereerd door het ‘horizontale’ interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt.  Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto.

Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of  hoogwaardig kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie. Hij past bij de stoelbekleding, waardoor de sfeer harmonieus en smaakvol blijft.

De stoelen in de nieuwe Citroën C3 zijn breed en luxueus, een belangrijk element van comfort in de auto. De breedte van de stoelen vergroot de ruimtelijke indruk en onderstreept het comfort. Dit gevoel wordt verder versterkt door de keuze van de lichte materialen, die geïnspireerd zijn op andere werelden dan die van de auto. Ieder element is bedacht en ontworpen om te passen binnen een harmonieus en verzorgd geheel.

 newc3-2

 

3. Een ongekend compleet customizing-aanbod

Personalisatie maakt het voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijkheid en stijl uit te dragen. De nieuwe C3 is het eerste model dat een zo compleet en homogeen aanbod vertegenwoordigt in het middensegment. Personalisering beperkt zich niet tot een kleur toevoegen, maar is bedacht als duidelijk en mooi homogeen geheel dat de persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Zowel de buitenkant als het interieur kunnen naar wens worden verpersoonlijkt. De buitenkant kan van hip tot klassiek, van sportief tot meer trendy worden aangepast terwijl het interieur van cosy naar sportiever kan worden veranderd.

Voor de carrosserie heeft de nieuwe C3 een tweekleurig aanbod bestaande uit 9 carrosserietinten (Blanc Banquise, Noir Perla Nera, Gris Shark, Gris Alu, Rouge Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power en Sable) in combinatie met 3 daktinten (Blanc Opale, Noir Onyx, Rouge Aden), ofwel bijna 36 combinaties. Hiermee kan je dus een klassieke carrosseriekleur combineren met een gekleurd dak, of omgedraaid, een hip gekleurde pop-stijl carrosserie combineren met een sobere dakkleur.

Het customizen gaat echter verder dan twee kleuren. Accenten in de kleur van het dak kunnen de nieuwe C3 nog meer karakter geven. Op het front komt de dakkleur dan terug in de mistlamplijsten. Op de zijkant zijn het cirkels op de Airbump®, zijspiegelkappen of de zijruitstijl achter die van accenten in de dakkleur worden voorzien.

Voor het interieur is keuze uit 4 ambiances bestaande uit speciale stoelbekledingen, passend bij de afwerking van het dashboard.

 • De standaard ambiance is strak en neutraal.
 • Ambiance Metropolitan Grey speelt met lichte kleuren en warme stoffen, die ook op het dashboard terugkomen zodat het een mooi geheel vormt, geïnspireerd op meubeldesign.
 • Ambiance Urban Red speelt met contrasten tussen donkere en felle kleuren, waardoor een dynamisch interieur ontstaat. De dashboardlijst is bekleed en  heeft rode sierstiksels en een rood grafisch cirkelpatroon over de gehele breedte.
 • Ambiance Hype Colorado is luxueus met prachtige, zacht aanvoelende materialen die fraai zijn verwerkt. Bij deze ambiance hoort ook een tweekleurig stuur.

 newc3-5

 

02          ‘HUMAN’: JE GOED VOELEN IN DE AUTO

Een ‘feel good’ beleving bieden die totaal, harmonieus en  onderscheidend is zoals we dat kennen van Citroën: comfort vormde de rode draad bij het ontwerpen van de nieuwe C3 in het kader van het Citroën Advanced Comfort®-programma.

1.      Ambiance en ontwerp gericht op comfort

Zodra je in de C3 stapt, ervaar je het comfort van de goed zittende stoelen, het glazen panoramadak, de grote opbergvakken en de royale ruimte.

newc3-6

Er is bijzondere aandacht besteed aan de kleuren, objecten, materialen en het licht.  Het interieur toont volle en zachte vormen, strakke elementen, een horizontaal dashboard dat veel ruimte geeft.  Eenzelfde harmonie straalt ook de afwerking van de portieren, stoelen en het dashboard uit. Gebruik van warme en lichte stoffen zorgt voor rust.

Het gevoel van ruimte wordt versterkt door het design van het dashboard en de stoelen en met een breedte tussen de portieren van 1379 mm (2 cm meer dan de vorige generatie). De achterkant blijft niet achter: op de 2e zitrij heeft men bijzonder veel beenruimte. Het ontwerp van de voorstoelen en de smaller toelopende bovenkant van de rugleuningen zorgen voor optimaal zicht, waardoor de achterinzittenden meer contact hebben met de voorinzittenden. Het panoramadak zorgt voor veel licht op alle zitplaatsen.

De stoelen in de nieuwe C3 zijn breed, ruim en modern vormgegeven. Ze bieden goede zijdelingse steun en het comfort is van hoog niveau door de gekozen materialen en gebruik van zachtere schuimvulling.

In de stad is de 3,99 m lange C3 handig door de draaicirkel van 10,7 m. Deze 5-deurs auto heeft 5 zitplaatsen en is daarmee onder alle omstandigheden een praktische auto.

2.      Makkelijker leven in de auto

Comfort in de auto heeft ook te maken met meer gemak en logisch gebruik van de functionaliteiten. Vanwege het Citroën Advanced Comfort® is bij het ontwerpen van de nieuwe Citroën C3 extra aandacht besteed aan de ergonomie van de bedieningen, de vele en slimme opbergruimtes, de weergave van de rij-informatie en ook de intuïtieve technologieën die het leven makkelijker maken.

De opbergruimtes zijn zo functioneel mogelijk ontworpen zonder daarmee de harmonie in het interieur aan te tasten. De nieuwe C3 heeft een slimme, centrale opbergruimte waardoor maximale ruimte is vrijgemaakt voorin de auto. Daarnaast heeft deze auto de grootste dashboardinhoud in dit segment (6,25 l). De voorportieren hebben grote opbergvakken. Vindingrijk  is de lichte kleur die is gebruikt voor de binnenkant van deze vakken, waardoor je snel ziet wat je nodig hebt. Tenslotte is er geen compromis gesloten voor de bagageruimte, die in de C3 bijna 300 liter groot is.

Gemak in de auto houdt ook logica, interactiviteit en snelheid in. De nieuwe C3 bevat al deze criteria met het 7” touchscreen tablet, dat een soort commandocentrum voor de auto vormt. Het tablet heeft een capacitief scherm waardoor je soepel en snel kunt navigeren. Het is voorzien van een rand in het onderste gedeelte waar de hand steun kan vinden, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Toegang tot de auto wordt vergemakkelijkt door Keyless Entry & Start. Met deze functie kan de auto worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart met je sleutel op zak. De bestuurder wordt herkend zodra hij de auto nadert.

newc3-7

 

03 ‘SMART’: MODERNE TECHNOLOGIE

1.      ConnectedCAM Citroën™

Een wereldpremière is de ConnectedCAM Citroën™  die voor het eerst kan worden  ingebouwd in de nieuwe C3. Het is een ‘made by Citroën’ innovatie, deze camera met onlineverbinding (full HD, 120° beeldhoek, 2 miljoen pixels), GPS en 16 Gb intern geheugen. Hij is achter de achteruitkijkspiegel geplaatst en registreert wat de bestuurder buiten voor zich ziet.

–           Met een eenvoudige klik kan de bestuurder een foto maken van wat hij ziet en deze beelden veilig op social media delen. Met deze online camera kan de bestuurder verbluffende landschappen, zonsondergangen, enz. vastleggen. Door iets langer op de knop te drukken kan de bestuurder bovendien een filmpje van maximaal 20 seconden maken, dat gedeeld kan worden zodra de auto stilstaat. Via een gratis ConnectedCAM Citroën™ app kunnen foto’s en filmpjes opgehaald en gedeeld worden.

–           Bij een aanrijding wordt de opnamefunctie automatisch geactiveerd en kan er anderhalve minuut beeld worden opgeslagen (30 seconden voor / 1 minuut na). Dit kan handig zijn als bewijsstuk bij een ongeluk.

Via de ConnectedCAM Citroën™ app kan je bovendien je positie opslaan. Handig om je auto snel terug te vinden.

2.      Technologieën die handig zijn in het dagelijkse verkeer  

Voor de nieuwe C3 is het A-platform van de PSA Groep verbeterd, waardoor het nu zorgt voor een uitstekende verhouding tussen compactheid/ruimte en een efficiënte constructie.

De nieuwe C3 is voorzien van motoren van de laatste generatie: een PureTech benzinemotor en een BlueHDi Diesel, beide efficiënt en zuinig. Hij wordt aangeboden met een handgeschakelde versnellingsbak voor de 3 cilinder PureTech 68, 82 en 110 (Stop & Start) en de BlueHDi 75 (Stop & Start) en 100 (Stop & Start). Om nog meer rijplezier en rijcomfort te bieden, zal kort na de lancering ook de automaat EAT6 worden aangeboden.

Veiligheid en comfort in de C3 worden nog verder verhoogd met allerlei technologieën en diensten die het leven aan boord makkelijker maken en de rijbeleving verhogen:

Assistentie

 • CITROËN CONNECT NAV NAVIGATIESYSTEEM met online verbinding en bediening via voice recognition of het touchscreen. Dit nieuwe navigatiesysteem is gekoppeld aan online diensten, zoals TomTom Traffic voor real time verkeersinformatie, lokalisatie en prijsinfo van tankstations en parkeergarages, weerinformatie en lokaal zoeken naar POI’s. De gebruikers kunnen ook van de  optie ‘danger zones’ gebruikmaken, waarmee ze via beeld en geluid onderweg worden geïnformeerd over plaatsen waar zich verkeersongevallen hebben voorgedaan of andere gevaren bestaan. Het contact tussen de auto en de inzittenden is beter dankzij stemherkenning waarmee het navigatiesysteem, de telefoon en media bediend kunnen worden.

 

 • MIRROR SCREEN: hiermee kan de multimedia van een gekoppelde smartphone worden weergegeven op het centrale scherm, zodat de bestuurder zijn smartphone en beschikbare apps direct en makkelijk via het touchscreen kan bedienen. Het werkt met Apple CarPlayTM, Android Auto (beschikbaar begin 2017) en MirrorLink®.
 • DE ACHTERUITRIJCAMERA met parkeersensoren: bij het inschakelen van de achteruitversnelling geeft de camera het beeld van achter de auto weer op het scherm. Het beeld wordt verlevendigd met kleuren in functie van de afstand tot een eventueel obstakel.

 

 • HILL START ASSIST: voor makkelijker wegrijden op een helling. Het voorkomt ongewenst rollen van de auto op een helling als het rempedaal wordt losgelaten en grijpt in op hellingen van meer dan 3% door de auto enkele seconden lang te stabiliseren.

 

Veiligheid:

 •  LANE DEPARTURE WARNING: Dit systeem werkt vanaf 60 km/h en biedt veiligheid op momenten dat de bestuurder niet waakzaam genoeg is of even niet oplet. Als de auto over een witte streep rijdt zonder dat de richtingaanwijzer is geactiveerd,  wordt er een melding gedaan (hoorbare en zichtbare waarschuwing).
 • BLIND SPOT WARNING: dit systeem meldt via een pictogram in de buitenspiegels de aanwezigheid van een auto in één van de dode hoeken. Het werkt volgens hetzelfde principe als een achteruitrijcamera en vormt een extra veiligheidsfunctie in bijvoorbeeld het stadsverkeer.
 • COFFEE BRAKE ALERT: dit systeem meldt de bestuurder dat het tijd is om even te pauzeren. De melding wordt gegeven als er meer dan twee uur boven de 70 km/h is gereden. Als er niet is gestopt, wordt de melding ieder uur dat daarna wordt doorgereden herhaald.

Diensten voor de inzittenden:

 • CITROËN Connect Box met Pack SOS: hiermee kan de bestuurder contact opnemen met een speciale helpdesk. Bij een aanrijding kan je handmatig of automatisch een korte melding via de GSM-verbinding naar Citroën Urgence sturen. De melding geeft door om welke auto het gaat, hoe deze telefonisch bereikt kan worden en waar de auto zich precies bevindt.
 • Voor alle CITROËN Connect Pack-services moet de auto zijn uitgerust met een CITROËN Connect Box met Pack SOS en Assistance. Deze bestaat uit drie pakketten: Monitoring (gratis) met een virtueel onderhoudsboekje en EcoDriving advies; Mapping (optioneel) waarmee de geografische locatie van de auto kan worden bepaald; Tracking (optioneel) dat de kans op terugvinden van de auto na diefstal maximaliseert. Een abonnement hierop wordt afgesloten bij de Citroën-dealer en/of via de website MyCitroen.nl

newc3-8