MENU

Aircoservice Autobedrijf Lijzenga

Houd je hoofd koel in de zomer!

Het kwik loopt op, de zomer staat voor de deur! De zomers worden steeds warmer en dat merk je ook in de auto. Het kan erg heet worden wanneer de zon goed schijnt.

Dan is het prettig dat je airco goed werkt en koud is. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Zorg dan dat de koelkwaliteit en de werking van je airco behouden blijft en geef de airco een servicebeurt. Heb je het idee dat de airco niet meer zo koud wordt als vroeger? Laat dan direct een airco servicebeurt uitvoeren. Dan haal je in de meeste gevallen snel weer het maximale uit het aircosysteem. 

Bij een aircoservice beurt gaan wij met de volgende punten aan de slag:

  • afpersen van het aircosysteem
  • opnieuw vullen en recyclen van het koudemiddel
  • verversen van de olie in de aircopomp (voor behoud van de aircopomp)
  • fluor toevoegen (voor het opsporen van mogelijke lekkages)
  • optioneel: reinigen (informeer naar het tarief)

Met de aircoservice van Autobedrijf Lijzenga ga je koel de zomer in en weet je zeker dat je niet voor hete verrassingen komt te staan!

Wanneer moet mijn airco gevuld en gereinigd worden?
Elke auto heeft periodiek een ‘aircobeurt’ nodig. Ons advies is om een keer per drie jaar een servicebeurt uit te laten voeren. Dat zorgt voor het behoud van de juiste koeling. Naast het vullen van de airco is het ook verstandig om de airco jaarlijks te laten reinigen. Dit voorkomt muffe luchtjes en vermindert de aangroei van bacteriën. Vanzelfsprekend kan het reinigen met een airco servicebeurt gecombineerd worden.

Het aircosysteem is lek
Bij elke ‘aircobeurt’ voegen wij fluor aan het systeem toe. Door de fluor kunnen wij zien of de airco lek is en waar de mogelijke lekkage zit. Dan kunnen wij direct bepalen wat de te nemen stappen zijn om de airco zo efficiënt mogelijk te repareren.

Kosten
Over het algemeen zijn de kosten van een servicebeurt als volgt:

  • Oude type aircogas (R134A): €115,-
  • Nieuwe type aircogas (R1234YF): €200,-

Wil je zeker weten welke airco servicebeurt jouw auto nodig heeft? Neem dan contact met ons op en wij zoeken het voor je uit!

* LET OP: Een airco servicebeurt is voor het behoud van de werking van de airco. Mocht de airco helemaal niet meer werken, dan is het eerst noodzakelijk om een diagnose te stellen. Met een diagnose stellen wij vast waarom de airco niet meer werkt, bijvoorbeeld door een lekkage of defect.*