MENU

Buurman, wat doet u nu! Unieke BX Sport restauratie bij Lijzenga!

Wie kent hem niet, de knalrode Citroën BX Sport uit de beroemde Nederlandse serie Flodder! De broers van Kees Flodder (Tatjana Šimić) ‘kochten’ deze bij de Citroën dealer Neuteboom nadat ze een aantal pikante polaroids van de getrouwde buurman Neuteboom met hun zus Kees hadden gemaakt en de autoverkoper daarmee chanteerde. De meest bekende zin uit deze Flodder is vermoedelijk: ‘Buurman,wat doet u nu!’ die bij deze scene hoort.

Citroën is altijd goed vertegenwoordig geweest in deze iconische series en films, denk aan de groene 2CV van Sjakie, een CX 25 GTI van buurman Neuteboom, deze BX Sport en zo kwamen er nog wel meer voorbij.

Totaal restauratie van de Citroën BX Sport

Wij hadden onlangs het geluk om een hele gave opdracht te krijgen: een totaal restauratie van de rode BX Sport uit Flodder! Een uniek restauratieproject als je het ons vraagt. We hebben niet vaak zo’n filmheld in de werkplaats zoals je zult begrijpen! De 1,9-liter viercilinder levert 127 pk, wat voor die tijd in combinatie met de relatief lichte carrosserie van de BX best een prettige pk/verhouding bracht. Uiteraard is deze BX Sport voorzien van de originele spoilerkit die het helemaal afmaakt.

Even kijken hoe die BX er toen alweer uitzag in de originele serie? Bekijk hieronder een filmfragment op YouTube.

Geen half werk bij deze klassiekerrestauratie

We zijn bij deze restauratie niet voor half werk gegaan. De hele auto is uit elkaar geweest, de motor is gedemonteerd en volledig gereviseerd en het totale plaatwerk is gerestaureerd en waar nodig vervangen door betere stukken. Daarna is de hele auto opnieuw gespoten, afgemonteerd, uitgebreid getest et voilà, een praktisch nieuwe Citroën BX Sport!

Offerte aanvragen voor een restauratie?
0511 - 424173
We denken graag mee!
Laat een bericht achter