MENU

C5 Aircross

Citroën heeft een prachtige nieuwe SUV op de markt gebracht; de C5 Aircross. De auto was sinds afgelopen jaar al verkrijgbaar in Azië. De C5 Aircross is vanaf dit jaar ook in Europa te verkrijgen. Vanaf het najaar 2018 is de de auto te bestellen. Dat zou betekenen dat begin 2019 de eerste C5 Aircross op de weg te zien is. Wij geven u graag een introductie op deze prachtige wagen.

De Europese versie heeft qua uiterlijk geen verschillen met de Aziatische versie. Het grootste verschil is de bagageruimte. De Europese C5 Aircross heeft een bagageruimte van 580 liter en de Chinese heeft een ruimte van 482 liter.

De C5 aircross is 4,50 meter lang, heeft een bodemvrijheid van 230 mm en wielen met een diameter van 720 mm. Daarnaast beschikt de wagen over typische SUV elementen: een hoge motorkap gecombineerd met een brede en indrukwekkende voorzijde en bescherming op de dorpels en wielkasten.

De auto kan uitgerust worden met een panoramisch schuif/kanteldak. Het interieur is ruim en heeft een zeer luxe uitstraling. De auto heeft een ruime zit waarbij het bedieningsgemak niet uit het oog verloren is. Het dashboard is horizontaal opgebouwd en voorzien van een zacht bekleed paneel. Op het dashboard zit ook een 12,3 inch TFT-scherm waarop alle rij informatie te zien is en het zit in het directe gezichtsveld. Het middenconsole is breed, hoog en ook gemakkelijk te bedienen. De stoelen zijn comfortabel en hebben een hoge zitpositie, waardoor u een goed zicht op de weg heeft.

De auto is vergaand te personaliseren. Voor het exterieur zijn er 30 combinaties mogelijk, met 7 carrosseriekleuren. Het interieur is ook te personaliseren met 5 ambiances die spelen met licht, warmte en verfijning.

De C5 Aircross wordt uitgerust met Progressive Hydraulic Cushions. Dit veersysteem zorgt er voor dat de auto hobbels in de weg herkent en de vering er op aan past, zodat de auto niet nadeint. Deze dempers moeten zwevende gevoel van hydropneumatische vering van vroeger benaderen.

Verder zijn er 20 hulptechnologieën die voor extra veiligheid, comfort en rijgemak moeten zorgen. De Aircross is o.a. voorzien van Active Safety Break, actieve dodehoekbewaking, Active Lane Departure Warning System, adaptieve cruise control, Collision Risk Alert, Keyless entry and start, Park assist, achteruitrijcamera met Top Rear Vision en Vision 360, Gripp Control, Hill Descent Assist (verbetert tractie op elke type ondergrond), Trailer Stability Control en nog veel meer!

De benzinemotoren bestaan uit een 130 PK sterke 3 cilinder motor met een handgeschakelde 6 bak en een 180 PK 4 cilinder motor met automatische transmissie. De diesel motoren bestaan uit een 130 PK 1.5 BlueHDi motor met een 6 of 8 versnellingen handbak. De 180 PK versie is alleen met automatische transmissie beschikbaar. Eind volgend jaar krijgt de wagen ook een plug-in hybride motor. De motor bestaat uit een 218 PK sterke benzinemotor en een 95 PK elektromotor.