MENU

Citroën C3 krijgt (kleine) facelift

Op de Salon van Genève toont Citroën de facelift van de C3.

De C3 is nu aan de voorkant voorzien van LED verlicting, aan de achterkant vallen de achterlichten op: de vorm is iets anders. Daarnaast Citroën heeft negen nieuwe lakken op de kleurenwaaier gezet, waaronder de nieuwe kleur Blue Encre.

Citroën belooft binnenin nog mooiere materialen te gebruiken, er zijn nu ook chroomaccenten en de afwerking van het dashboarddeel is naar keuze in matzwart, donkerbruin of grijs Moondust.

De tellers hebben in de facelift standaard witte verlichting, wat de leesbaarheid ten goede komt. De nieuwe C3  is voortaan ook te leveren met een achteruitrijcamera. Het audiosysteem is voorzien van een connecting box voor bluetooth, mp3 en ipod.

Onder de kap lift de C3 mee op het succes van de nieuwe generatie PureTech benzinemotoren. Deze hebben een cilinderinhoud van 1,0 of 1,2 liter. Deze hebben een tot 25 procent lager verbruik! De CO2-uitstoot van de 1.2 VTi varieert tussen de 99 en 104 g/km. (wegenbelasting vrij tot 2014) De 1.6 VTi (120) maakt het aanbod van benzinemotoren compleet.

In Nederland zijn er drie dieselmotoren beschikbaar, te weten de e-HDi 70, e-HDi 90 en het diesel kanon: de e-HDi 115.

Met de CO2-uitstoot van respectievelijk 87 en 88 g/km voldoen de e-HDi 70 en e-HDi 90 aan de eisen voor 14% bijtelling!

De gefacelifte Citroën C3 is begin maart te zien op de Salon van Genève. De prijzen zijn nog niet bekend, maar deze zullen spoedig gecommuniceerd worden.

 

 

via.