MENU

Citrofiel in hart en nieren: Wiel Willems

Onlangs vonden wij deze envelop in onze brievenbus met wel een heel bijzonder verhaal. De afzender, De heer Wiel Willems (85) uit het Noord-Brabantse Mill rijdt al maar liefst 68 jaar Citroën! En dat vinden wij wel een heel bijzondere prestatie.

Wat we tevens opmerkelijk vonden is dat Dhr. Willems afgelopen jaren meer dan 500.000 kilometers met een Citroën C1 Airscape wist af te leggen, door heel Europa. Je leest het goed, daar staat geen nul teveel, we bedoelen echt een half-miljoen en om het nog unieker te maken, de betreffende C1 Airscape is van bouwjaar 2015! Wij wisten het al, maar het wordt nog maar eens bevestigd, sterke auto, zo’n C1!

Na even ‘Googlen’ kwamen we meer te weten over deze Citrofiel bij uitstek. Onder meer bij Omroep Brabant vind je een leuk artikel en ook bij De Gelderlander hebben ze Dhr. Willems geïnterviewd.

Naast de Citroën C1 is heer Willems ook trotse bezitter van een zilvergrijze Citroën C6 Exclusive met de V6 benzine motor, wat de auto zo mogelijk nog unieker maakt. In totaal werden er ruim 23.000 C6’en geproduceerd maar van de benzine versie zijn er maar een kleine 2.800 uit de Citroën fabriek in Rennes, Frankrijk komen rollen. Een klassieker in wording dus! Over klassiekers gesproken, we lazen in het artikel van De Gelderlander dat Wiel Willems ook nog een bijzondere Dyane in de garage heeft staan. Een gift van Citroën Frankrijk notabene omdat ze niemand anders kenden die zo lang al Citroën rijdt, dat is toch gaaf!

We wensen de heer Willems nog heel erg veel fijne en veilige kilometers en mocht hij ooit de reis wagen vanuit Noord-Brabant naar Friesland dan ‘stjit de kofje klear’ hier in Friesland natuurlijk!

Hier vind je een kopie van de brief die Dhr Wiel Willems ons stuurde (pdf, download).