MENU

De nieuwe Peugeot 108 is officieel!

Peugeot-108-03

Wie kent ze niet, de Aygo, C1 en 107 drieling. Afgelopen jaren immens populair dankzij het lage verbruik, de vrijstelling van wegenbelasting en de goede rij-eigenschappen. Nu, 8 jaar na de introductie is het eindelijk tijd voor een welverdiend pensioen. De opvolgers van deze leuke drieling staan klaar en Peugeot trap af met de presentatie van de 108.

De Peugeot 108 is ten opzichte van zijn voorganger een stuk volwassener geworden en beschikt zelfs over opties als een achteruitrijcamera, Climate Control en Keyless Entry & Start. Zakelijke rijders genieten de voordelen van 14% bijtelling dankzij de lage uitstoot van de 1.0 e-VTi met handbak van 88 g/km.

Kopers kunnen kiezen uit veel kleuren en ‘themas’ en het is zelfs mogelijk om je 108 in twee kleuren uit te voeren. Dat iedereen tegenwoordig een smartphone heeft is Peugeot ook niet ontgaan en daarom is het optioneel mogelijk om de functies van je smartphone op het grote touchscreen in de auto weer te geven (Mirror Screen functie).

Mensen die meer van het cabriogevoel houden kunnen kiezen voor de Peugeot 108 Top! welke voorzien is van een canvas schuifdak met een afmeting van maar liefst 80 cm breed en 76 cm lang.

De drieling weegt 840 kilo, is 3,47 meter lang en 1,62 meter breed. De bagageruimte heeft een inhoud van 196 liter en als je de rugleuning van de achterbank plat legt is kun je zelfs 750 liter aan bagage meenemen.

Er zijn twee verschillende motoren onder de motorkap te krijgen, een 1.0 VTi met 68 pk die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde 5-bak of een elektronisch gestuurde versnellingsbak met 5 versnellingen. Mensen die wat meer pit willen kunnen kiezen voor de nieuwe 1.2 VTi PureTech-motor met 82 pk.

De Peugeot 108 komt net als zijn voorganger op met de markt met zowel drie als vijf deuren. Interieurfoto’s en prijzen laten nog even op zich wachten.