MENU

Dit is de C4 Cactus!

C4-Cactus (2)

De C4 Cactus is gepresenteerd! Het productiemodel vertoont grote overeenkomsten met de concept-car die vorig jaar werd gepresenteerd. De dakrails zijn gebleven en hetzelfde geldt voor de beschermende ‘airbumps’ aan de zijkant en op de bumpers. De carrosserie is op detailniveau wat normaler gemaakt, maar het opmerkelijke design van de conceptcar is voor een groot deel overeind gebleven.

De C4 Cactus is 4.16 meter lang, 1.73 breed en 1.48 meter hoog. De Cactus is gebaseerd op de C4 en heeft dan ook dezelfde wielbasis van 2.60 meter. In de kofferbak kan de eigenaar 358 liter bagage kwijt en de hele auto is maar liefst 200 kg lichter dan de C4!

De Airbumps zijn in vier kleuren te bestellen (zwart, grijs, ‘dune’ en ‘chocolate’) en moeten de auto niet alleen tegen schades beschermen, maar zorgen ook voor flink wat onderscheidend vermogen – voor zover de auto dat van zichzelf al niet heeft. Er valt verder te kiezen uit tien carrosserie- en drie interieurkleuren.

Het dashboard is met z’n twee displays vrij minimalistisch van opzet. Een middentunnel ontbreekt. Via het centrale 7-inch display worden onder andere het aircosysteem en de multimediasystemen aangestuurd (net als bij de C4 Picasso). De drukknoppen onder de ventilatieroosters zijn voor de bediening van de ETG-automaat.

De grote voorstoelen zijn met elkaar verbonden, waardoor het lijkt alsof je op een bank zit, een leuke knipoog naar de 2CV en DS! We kijken uit naar de eerste kilometers die we in deze Cactus gaan maken.

Het motorprogramma en de prijslijst zijn op dit moment nog niet bekend, de verwachting is dat dit op de autosalon van Genève (6-16 maart 2014) wordt vrijgegeven. Zoals het nu lijkt wordt de Cactus qua prijs onder de C4 geplaatst qua prijs.

via: autoweek