MENU

Futuristische modellen van Citroën

De autosalon van Genève is in volle gang. Citroën is daar uiteraard ook aanwezig. In het honderdjarig bestaan van het merk introduceren zij een aantal opvallende modellen. Twee modellen vallen wel heel erg op, namelijk ‘The Citroënist Concept’ en de ‘Ami One Concept’. Zoals het woord het al zegt zijn het concept modellen. Een korte introductie op deze toekomstgerichte modellen.

The Citroënist Concept
Het is op een SpaceTourer gebaseerd transportconcept. De Citroënist is een zeer luxe camper. Het interieur en de cabine is ontworpen door Pössl. Dat is ook de fabrikant waarmee de campster ontwikkeld werd. De Citroënist is uitgerust met 2 ligplaatsen, een kantoor en een opslagplaats voor fietsen. De ruimte voor de fietsen is niet zonder reden gemaakt. De auto heeft namelijk een bijpassende fiets. Martone heeft de fiets ontwikkeld en heeft een zeer toepasselijke naam met ‘The Ride Citroënist’

Ami One Concept
De ‘Ami One Concept’ is een volledig elektrische wagen gemaakt voor mobiliteit in de stad. De maten van de auto zijn daar ook op afgestemd. De Ami One is 2,50 meter lang, 1,50 meter breed, 1,50 meter hoog en weegt 425 kilo.
De auto moet voor iedereen te gebruiken zijn. Het idee is dat door middel van carsharing, verhuur en aankoop er een emissievrije manier van verplaatsen in de stad plaatsvindt. Met een speciale app kun je de auto huren of kopen voor 5 minuten of 5 jaar. De auto moet voor iedereen toegankelijk worden, ook voor mensen zonder rijbewijs. Wanneer je 16 jaar of ouder bent moet je de auto kunnen gebruiken. De auto heeft plaats voor twee mensen en een draaicirkel van 8 meter. Dat maakt de auto zeer wendbaar.

Bron: Autoblog