MENU

Gespot: Citroën DS3 cabrio

Citroën komt met een cabrioversie van de DS3. Die moet een vervolg geven aan het succes van de kleinste uit de DS-reeks van de Fransen. Een afgeplakt voorseriemodel is gespot tijdens het transport op de trailer.

Als het een beetje meezit dan kunnen we binnenkort op de Salon van Parijs officieel kennismaken met de cabrioversie van de Citroën DS3. De open versie van de DS3 krijgt een cabriodak dat een beetje lijkt op dat van de 2CV, een stuk canvas dat schuift tussen de dakstijlen en achterop opgevouwen wordt. Het glas van de zijruiten en de frames blijven dus overeind staan. De geestelijk voorloper van de DS3 cabrio is de C3 Pluriël, ook deze cabrio had een wegklap/schuifbaar dak. (hier kunnen ook de dakstijlen nog verwijderd worden zodat er een echte cabrio van gemaakt kan worden)

Als je de foto’s goed bestudeert, zie je onder het witte afplakplastic een horizontale rand boven de achterlichten lopen – een van de weinige hints dat het hier om de DS3 cabrio gaat. Het is nog afwachten welke motor(en) Citroën gaat monteren in de cabrio maar afgaande op de dubbele eindpijpjes van de auto die je hier op de trailer ziet staan, zit er minimaal een 1.6 THP met 156 pk onder de kap.

 

Credits: Autoweek