MENU

De nieuwe Citroën Berlingo!

De nieuwe Citroën Berlingo!

Het praktische busje met een degelijk uiterlijk heeft een nieuw gezicht gekregen. Het heeft een speels uiterlijk gekregen en lijkt qua exterieur op de C3 Aircross en de C4 Cactus.

De Berlingo komt als 5 zitter en 7 zitter op de markt. Later zal de Berlingo ook te verkrijgen zijn als bestelbusje. De auto kan gepersonaliseerd worden door voor afwijkende kleuren te kiezen en door de diverse onderdelen van de auto.

De auto komt in de varianten M en XL. De M is 4,40 meter lang en de XL is 4,75 meter lang. Bij M kan een lading van 2,7 meter meegenomen worden en bij de XL een lading van 3,5 meter. De laadruimte van de M is 775 liter en de XL heeft een laadruimte van 1.050 liter. Daarnaast heeft de nieuwe Berlingo maar liefst 28 opbergvakjes met een totale inhoud van 186 liter.

De Berlingo zal verkrijgbaar zijn met een PureTech 1.2 benzinemotor met 110 PK. De dieselmotor is verkrijgbaar in een BlueHDi 1.5 diesel, met 75 pk, 100 pk en 130 pk. Later in 2019 komt er ook een benzinemotor met 130 pk. De motoren zijn standaard handgeschakeld met 6 versnellingen. Optioneel komt er ook een EAT8 automaat met 8 versnellingen.

Het interieur gaat ook met de tijd mee. De auto is leverbaar met een 8-inch touchscreen, een head-up display en smartphones kunnen draadloos opgeladen worden. Ook zijn er diverse hulpsystemen beschikbaar, waaronder de achteruitrijcamera.

Bron: www.Autoblog.nl