MENU

De nieuwe DS 7 Crossback

Binnenkort te bewonderen bij Lijzenga, de spectaculaire DS 7 Crossback.

De DS 7 krijgt aan de voorzijde meedraaiende LED verlichting die door DS Active LED Vision-koplampen worden genoemd. Aan de achterkant vindt men de op de concept car DS E-TENSE geïnspireerde achterlichten welke zijn voorzien van 3D Full LED-technologie. Deze lampen  hebben een fascinerende driedimensionale geschubde structuur.

Het interieur werd aangekleed met twee  grote schermen van beide 12 inch. Het ene scherm is bedoeld voor onder meer navigatie en de multimedia interface, het andere scherm showt het digitale instrumentenpaneel. Tevens kan het interieur met diverse thema’s worden gepersonaliseerd.

De nieuwe hybride aandrijflijn ‘E-Tense’ is goed voor 300 pk en AWD, gecombineerd met de meest recente 8-traps automaat. Deze versie zal 60 kilometer emissievrij kunnen rijden dankzij de 13 kWh batterij die in ongeveer 4,5 uur kan worden opgeladen. Daarnaast komt er een benzinemotor met 130, 180 of 225 pk en twee diesels met 130 of 180 pk. Die eerste diesel is leverbaar met zesbak of 8-traps automaat, die tweede alleen met de automaat.

Zoals gebruikelijk zit het met de veiligheidssystemen wel snor. Naast de gebruikelijke systemen moet je denken aan DS Night Vision (een infaroodcamera die meekijkt in het donker), DS Driver Attention (een systeem dat de fitheid bestuurder in de gaten houdt) en DS Active Led Vision (dit systeem stelt de koplampen constant zo af (horizontaal en verticaal) dat ze maximaal zicht bieden zonder tegenliggers te verblinden.

DS verloochend haar oorsprong niet met het nieuwe veersysteem DS Active Scan Suspension. Dankzij de camera en sensoren kan de DS Active Scan Suspension op alle oneffenheden in het wegdek anticiperen zodat deze moeiteloos kunnen worden gladgestreken.

Het systeem stuurt de gegevens in real time door naar een elektronische eenheid die de stugheid of souplesse van de vering van elk wiel afzonderlijk aanstuurt. Dit garandeert een ongekend comfort.

DS 7 Crossback maakt een echte stap richting autonoom rijden met DS Connected Pilot. Dit innovatieve systeem regelt de snelheid en afstand van de auto ten opzichte van zijn voorligger en houdt de DS 7 CROSSBACK uiteraard binnen de rijstrook, op de door de bestuurder gewenste positie.

De DS7 Crossback is leverbaar vanaf € 43.190,- (prijs onder voorbehoud, 01-2018)

Bekijk hieronder uitlegvideo’s over de nieuwe systemen aan boord van deze eigenzinnige SUV.

DS ACTIVE LED VISION

DS ACTIVE SUSPENSION

DS CONNECTED PILOT

Galerij