MENU

Peugeot 208 geprijsd

Peugeot komt in april op de markt met de nieuwe 208. De prijzen daarvan zijn inmiddels bekend.

Peugeot heeft de nieuwe 208 klaar staan. Op de Autosalon van Genève beleeft die zijn publieksdebuut.In april verschijnt hij al meteen in de showrooms. Hij is er als drie- en vijfdeurs. De prijzen beginnen bij 12.990 euro. Daarvoor wordt de Access-versie geleverd met de 68 pk sterke 1,0-liter VTi (99 gr/km). Dat is een geheel nieuwe driecilinder. Daarna volgt de 95 pk 1,4-liter VTi (98 gr/km), eveneens een driecilinder van de nieuwe generatie. Van de 1.2 VTi met 82 pk, de derde variant van de driepitter, zijn nog geen prijzen. Qua lage bijtelling en wegenbelastingvrijstelling zit de 208 in elk geval voorlopig goed.

Ook is er de 68 pk sterke 1,4-liter e-HDI (87 gr/km) met start/stop-systeem en 2Tronic versnellingsbak voor een prijs van 15.700 euro. De Access heeft standaard zaken als centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, een in hoogte en diepte verstelbaar stuur, boordcomputer, dagrijverlichting en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

De Active is het tweede niveau. De meerprijs daarvan is 1.600 euro. Naast de motoren van de Access, is ook de 92 pk sterke 1,6-liter e-HDI leverbaar met een uitstoot van 98 gr/km. Die kost 18.600 euro. Een vijfdeurs kost 800 euro extra.

De uitrusting van de Active bestaat onder meer uit airco, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, cruise control met snelheidsbegrenzer, een touchscreen, USB-aansluiting, het Peugeot Connect-systeem en een radio/cd-speler met zes speakers, multifunctioneel stuurwiel en een in delen neerklapbare achterbankleuning.

Allure

Dan volgt de Allure. Die is te koop met de 1,2- en 1,4-liter VTi. Ook is er de 120 pk 1,6-liter VTi, die een uitstoot van 134 gr/km scoort. Bij de 1,6-liter HDI is er keuze uit de 2Tronic of een handgeschakelde zesbak. De meerprijs van de Allure is 1.600 euro. Ook is er de 1,6-liter e-HDI met 115 pk. Deze uitvoering met 1,6-liter VTi komt dus op 18.250 euro en de 115 pk diesel is 21.250 euro.

Kopers van een Allure worden verwend met onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, verchroomde sierlijsten bij de zijruiten, koplampen met LED-verlichting en LED-dagrijverlichting, mistlampen aan de voorzijde, een licht- en regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, verchroomd uitlaatsierstuk, sportstoelen voorin en climate control.

Bij de driedeurs Allure is bovendien de 1,6-liter THP te koop met een vermogen van 155 pk. Die is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Je herkent ‘m aan zijn achterspoiler en dubbele uitlaat. Prijs van dit moois: 19.950 euro.

Dan is er nog een aantal Blue Lease-versies. Peugeot heeft het over een ‘specifieke standaarduitrusting’ en natuurlijk is er lage bijtelling. Hij is gebaseerd op de Active aangevuld met mistlampen aan de voorzijde, middenarmsteun en het Peugeot Connect-systeem. De leverbare motoren zijn de 1,2-liter VTI en de 1,4-liter e-HDI.

25 stuks

Als kers op de taart presenteert Peugeot bij de introductie van de 208 de Ice Velvet-uitvoering. Daarvan worden slechts 25 exemplaren  op de Nederlandse markt losgelaten. Hij is gebaseerd op de driedeurs Allure en heeft altijd de 120 pk sterke 1,6-liter VTI aan boord. De extra uitrusting bestaat onder andere uit de matte ‘Ice Velvet’-lak, 17 inch Oxygène twotone lichtmetaal, donker getinte achterste zijruiten en achterruit, een glazen panoramadak, Peugeot Connect Navigatie, en donker chroom afwerking van grille en buitenspiegels. Hij kost 23.500 euro.

via: autoweek.nl