MENU

Peugeot 508 RXH Limited Edition: alles d’r op

Als opwarmertje voor de komst van de 508 RXH brengt Peugeot de Limited Edition op de markt. Die zit tot over zijn oren in de accessoires. Daarvan worden voor liefhebbers in twaalf landen driehonderd exemplaren geproduceerd. Nederlanders mogen meegenieten, maar moeten wel hun portemonnee trekken.

Peugeot toont op de IAA deze 508RXH Limited Edition. Daarvan worden driehonderd exemplaren gebouwd. Vanzelfsprekend is dit vlaggenschip van de nieuwste techniek. Vandaar dat er een 163 pk diesel is die met Hybrid4-techniek  is gecombineerd. Dat betekent dat er ook nog een 37 pk sterke elektromotor meedoet. Dat levert dus 200 pk op, maar een uitstoot van slechts 109 gr/km. En dat is goed voor twintig procent bijtelling.

De Limited Edition is altijd voorzien van dit ‘Brun Calern’ en een interieur dat is uitgevoerd in een lichtgrijze combinatie van leder en alcantara. De speciale versie is gebaseerd op het Allure-uitrustingsniveau. Dat betekent dat er onder meer navigatie, een parkeerhulp aan de achterzijde, lichtmetalen wielen en verchroomde ruitlijsten zijn. RXH-specifieke zaken zijn nog eens LED-dagrijverlichting, een headup display, intelligente parkeerhulp en vakken in de kofferruimte.

De Limited Edition wordt bijzonder door nóg meer opties: vernismetaallak, bekleding in een combinatie van leder en alcantara, elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen. De bestuurdersstoel heeft bovendien een geheugen en massagefunctie.

De buitenspiegels hebben een geheugenstand, er zijn xenon koplampen met dynamische lichtbundelsturing, een Pack Hifi, een climate control met vier zones en een elektrisch bedienbare achterklep en alarm. Achter de 18 inch ‘Attila’-wielen zitten zwart gespoten remklauwen.

Peugeot verkoopt de 508 RXH, die altijd de Hybrid4-techniek aan boord heeft, voor een prijs vanaf 51.600 euro. De prijs van de Limited Edition is met 57.500 euro een stuk gepeperder, maar daarvoor rij je wel eerder dan een ander met de meest luxe uitvoering

via: autoweek.nl