MENU

Vanafprijzen Citroën DS5!

Op de IAA in Frankfurt maakte Citroën ons weer lekker met de DS5. De auto laat helaas nog even op zich wachten, maar we hebben nu al wel de vanafprijzen!

Citroën heeft de vanafprijs voor de DS5 voor de Nederlandse markt bekendgemaakt. De vanafprijs van de Citroën DS5 benzine bedraagt 34.550 euro. Dit betreft de THP 155 Automaat Chic versie. De vanafprijs van de DS5 diesel is 34.690 euro. De laatste betreft de e-HDi 110 Airdream EGS Chic versie, die samen met de Hybrid4-versie in de 20% bijtellingscategorie valt.
De chique en compacte Citroën DS5 heeft een lengte van 4,52m, breedte van 1,85m en hoogte van 1,51m. Deze compacte buitenmaten doen geen afbreuk aan de ruimte van het interieur, getuige o.a. de inhoud van de kofferruimte die 465 liter bedraagt.

De Citroën DS5 wordt standaard uitgerust met: lichtmetalen velgen, keyless start, automatische airconditioning, eTouch noodoproep- en pechhulpsysteem, cruise control, elektronische handrem, intelligent traction control (in combinatie met ESP) en Hill Start Assist.

De Citroën DS5 zal de eerste Citroën zijn die beschikbaar wordt met Hybrid4-technologie. De Hybrid4-technologie is een full hybrid aandrijving die de rijeigenschappen van de efficiënte HDi 160 dieselmotor combineert met een elektromotor. Deze hybridemotor zorgt naast rijplezier en beleving [200 pk, 4-wiel aandrijving, volledig elektrisch rijden in stadsverkeer en een boostfunctie tijdens acceleratie] voor een zeer gunstig verbruik een een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km.

Citroën zal net als bij de Citroën DS3 en DS4 kiezen voor de drie uitrustingsniveaus Chic, So Chic en Sport Chic.

via: autozine en autoweek