MENU

Volkswagen Scirocco GT restauratie

Je eerste auto, die vergeet je nooit meer! Sterker nog, soms wil je je eerste auto weer terug, of althans, precies zo een omdat je er zulke goede herinneringen aan hebt. Wij hadden onlangs het geluk dat we voor een klant een eerste generatie Volkswagen Scirocco GT (1980) mochten inkopen, restaureren en spuiten in een andere kleur om ‘m in dezelfde staat terug te brengen als de eerste auto. Dat is nou nog eens een tof project!

De eerste Volkswagen Scirocco (MK1) was sowieso een bijzondere auto in zijn tijd, een Duitse sport coupe maar met een karaktervol Italiaans design van de bekende designer Giorgetto Giugiaro. De Scirocco deelde vrij veel techniek met de Golf wat het tot een vrij betrouwbare metgezel maakte maar het was echt duidelijk een andere auto qua rijgedrag en looks. De Scirocco MK1 werd in opdracht van Volkswagen gebouwd bij de carrosseriebouwer Karmann in Osnabrück die we kennen van onder andere de Karmann Ghia. Wist je dat de Scirocco is vernoemd naar de Italiaanse sciroccowind?

Bekijk hieronder een heel aantal foto’s van het proces. Hopelijk maakt de nieuwe eigenaar er net zulke goede herinneringen mee als met die allereerste Scirocco, jaren geleden!

 

Meer weten over (deel) restauraties of onderhoud aan jouw youngtimer of klassieker?
0511 - 424173
Neem vrijblijvend contact met ons op of rij gerust langs. We helpen graag.
Contact