MENU

Voor zwaar terrein: de C5 CrossTourer

citroen-c5-crosstourer-005

 

Wie een compromis zoekt tussen een normale stationwagon en een cross-over of SUV, kan binnenkort bij Citroën terecht voor de C5 CrossTourer, een C5 Tourer die wat meer bodemvrijheid en een iets robuuster uiterlijk heeft.

Een CrossTourer onderscheidt zich van een gewone Tourer door de kunstof spatbordranden, de matgrijze dakrails, verchroomde spiegelkappen, aluminiumkleurige ‘skidplates’ aan de voor- en achterkant en 18-inch lichtmetalen wielen die tevens van een matgrijze kleur zijn voorzien.

Iedere CrossTourer is voorzien van de befaamde Hydractive III+ vering, waarmee de auto 15 mm hoger komt te staan en de rijhoogte continue kan worden aangepast en gestabiliseerd. Bij gemiddelde snelheid beschikt de C5 CrossTourer over twee bodemhoogtes (+ 6 cm tot 10 km/uur en + 4 cm tot 40 km/uur), om bij lage snelheid makkelijker door ruiger terrein heen te komen.

De CrossTourer is te leveren met iedere motorisering behalve de e-HDi 115 ETG.  Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, de verwachting is dat deze op de Salon van Geneve worden gepresenteerd.

 

Via ab en aw