MENU

Zweven in een C5

Het Nederlandse hoofdkantoor van Citroën kiest voor een herpositionering van de C5. De hydractive vering was tot op heden alleen op het topmodel (Exclusive) leverbaar, maar nu is het onderstel met de veerbollen vanaf het derde uitrustingsniveau – op dit moment de Collection –  beschikbaar. Hiermee koppelt de importeur het veercomfort los van de meest luxe aankleding. Het gaat om het hydractive III+-systeem, die de wagenhoogte automatisch aanpast.

Verder heeft Citroën een nieuwe uitvoering klaargestoomd, speciaal voor de zakelijk rijder. De nieuwe uitvoering is Collection Business gedoopt, en is gebaseerd op het Tendance-uitrustingsniveau. Als extra’s beschikt de C5 over een e-MyWay navigatiesysteem, parkeersensoren voor en achter en een handsfree set. Optioneel is een achteruitrijcamera (Tourer) en half-lederen bekleding leverbaar. Vanaf 29.990 euro staat de Collection Business in de prijslijst.

Het leveringsprogramma van de C5 bestaat naast de Collection Business uit de uitvoeringen Attraction, Tendance, Collection en Exclusive. Op motorisch gebied is er keuze uit de benzinemotoren 1.6 (120 pk) en 1.6 Turbo (155 pk en de diesels 1.6 (115 pk), 2.0 (163 pk) en 2.2 (204 pk). De prijslijst begint voortaan bij € 28.990,-. De voordeligste versie met het hydractiveIII+-systeem is de 1.6  THP Collection a raison van € 31.490,-.