MENU

Peugeot 308 5-deurs

De designers en ingenieurs van Peugeot hebben van de 308 een gedurfde, intuïtieve en geavanceerde auto met ranke lijnen gemaakt. Maak kennis met de Peugeot 308. Een pure, hightech en efficiënte auto die garant staat voor ongekende rijsensaties.

EFFICIENCY

EFFICIENCY
EFFICIENCY
EFFICIENCY

De nieuwe PureTech benzinemotoren De Peugeot 308 kan worden uitgerust met ultramoderne en vooral zuinige driecilinder benzinemotoren. Het aanbod start met de 1.2 PureTech 82. Daarna volgt de 1.2 PureTech 110 met turbocompressor. De 1.2 PureTech 130 is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of de automatische transmissie EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) eveneens met 6 versnellingen. Modulair en compact: deze motor is een toonbeeld van efficiency en hoogwaardige technologie. De BlueHDi-technologie BlueHDi is de naam van de Euro6-dieselmotoren van Peugeot. Dankzij de technologie van deze motoren wordt de NOx-uitstoot (stikstofoxide) met meer dan 90% verminderd. Ook de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zijn lager, terwijl 99,9% van de roetdeeltjes wordt tegengehouden door het roetfilter. De Peugeot 308 is leverbaar met 3 verschillende BlueHDi-motoren: de 1.6 BlueHDi 120 met een handgeschakelde 6-versnellingsbak en de 2.0 BlueHDi 150 met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de automatische transmissie EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) met 6 versnellingen. Daarnaast is op de GT de 2.0 BlueHDi 180 leverbaar. Uitsluitend in combinatie met de EAT6. Automatische transmissie EAT6 De automatische transmissie EAT6 is samen met Aisin AW ontwikkeld. Dankzij de Quickshift-technologie kan deze transmissie snel en vaak schakelen. Bovendien doet het rendement van deze transmissie nauwelijks onder voor dat van een handgeschakelde versnellingsbak. Dit kon worden bereikt door de interne wrijving te verminderen en de lock-up van de koppelomvormer zo vaak mogelijk te gebruiken om slip te voorkomen. Zo wordt het verschil in CO2-uitstoot ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak verminderd tot 5 g/km, zodat deze uitvoering zowel qua rijplezier als qua brandstofverbruik bijzonder aantrekkelijk is.

PEUGEOT i-Cockpit

Bij de Peugeot 308 doet een nieuwe lay-out van de cockpit zijn intrede: de PEUGEOT i-Cockpit, die garant staat voor een ongekend rijplezier. Een strak design dat sierlijk is door zijn eenvoud en is opgebouwd rond de middenconsole, een 9,7 inch touchscreen en een grote, centrale knop die is geïnspireerd op hoogwaardige hifi-installaties. Zodra u achter het compacte stuur plaatsneemt, zult u direct de voortreffelijke ergonomie van de cockpit ontdekken. Met de zwart gelakte en de in zijdeglans verchroomde accenten maakt het interieur direct een verzorgde en geraffineerde indruk. Bekroond als “Mooiste Interieur van 2013” gepresenteerd tijdens het 29e Festival Automobile International. PEUGEOT i-Cockpit

PUUR DESIGN

PUUR DESIGNDe Peugeot 308 is een puur gelijnde auto. Met zijn strakke lijnen en scherp gesneden en atletische vormen maakt de Peugeot 308 geen geheim van zijn efficiency en lichte constructie. Ook het interieur heeft een hightech uitstraling dankzij de efficiënt ingedeelde, ruimtelijke cockpit en de geraffineerde afwerking.

KWALITEIT

In elk stadium van de ontwikkeling van de Peugeot 308 stond het bereiken van een onberispelijk kwaliteitsniveau centraal.  Het hoogwaardige karakter is in alle opzichten, van de gebruikte materialen tot de kleinste afwerkingsdetails, direct van de Peugeot 308 af te zien. Op het gebied van design zit ware schoonheid hem vaak in de eenvoud. Met zijn pure, uitgebalanceerde design is de Peugeot 308 een bijzonder stijlvolle verschijning. De strakke lijnen en scherp gesneden en atletische vormen maken geen geheim van de efficiency en lichte constructie van de 308. De auto maakt direct een stoere, sportieve indruk: een grote spoorbreedte, goed gevulde wielkasten, een verchroomde grille en een indrukwekkende achterzijde.   KWALITEIT