MENU

Onderhoud

APK: de periodieke autokeuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. De APK-brochure en een tabel van de APK-frequentie kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

 

Regulier Onderhoud

BOVAG Garantie

Op iedere reparatie die een vakman van BOVAG Autobedrijf M.Lijzenga heeft uitgevoerd of op de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt, geldt een standaard garantie van drie maanden.

Onderhoud

Bij Autobedrijf M.Lijzenga kunt u terecht voor alle onderhoud aan uw auto. Als het nu een pit vervangen is of een motor vervangen, we zijn van alle markten thuis.  Bij ons werken goed opgeleide autotechnici met een scala aan ervaring in het onderhouden van auto’s. Ook met uw oldtimer bent u bij ons aan het goede adres!  Wij raden u aan het onderhoudsschema aan te houden welke u bij uw auto heeft gekregen. Jaarlijks onderhoud verkleint de kans op pech en met een goed onderhouden auto gaat u veilig op weg. Bovendien scheelt preventief onderhoud in de kosten, u komt niet voor verrassingen te staan en een versleten onderdeel kan op die manier geen andere delen beschadigingen. Bij de huidige hoge prestatie motoren is het tevens zeer belangrijk om tijdig uw olie te verversen. Doet u dit niet kan dit er voor zorgen dat uw brandstof pomp en/ of turbo schade oploopt met alle gevolgen van dien. Mocht u niet weten wat voor onderhoudsbeurt uw auto nodig heeft dan kunt u dit uiteraard vragen, we geven u graag advies. Ook is het mogelijk om van te voren een prijsopgaaf te vragen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Airco Service

tekst volgt