MENU

Winterbanden

Zit de R in de maand? Rijd veilig, rijd winterbanden!
De winterbanden van tegenwoordig zijn niet alleen nuttig bij sneeuw en ijs. De nieuwste generatie winterbanden zijn ook uitermate veilig en comfortabel op droge winterse wegen.

Op natte wegen heeft u minder last van aquaplaning, dankzij de diepe en bredere groeven in het profiel. Op zowel droge als natte koude wegen bieden winterbanden, dankzij een speciaal type rubbercomponent, aanzienlijk meer grip. Een voordeel dat al begint bij +7 º C en lager. De zomerband gaat bij deze temperaturen verharden, de winterband blijft door het speciale rubber juist soepel bij deze lage temperaturen en biedt daardoor optimale grip. Meer grip betekent niet alleen een betere wegligging maar ook een kortere remweg. En elke meter minder remweg kan in sommige gevallen van levensbelang zijn.

De huidige generatie winterbanden hebben eigenlijk geen nadelen meer. Ze zijn stil, geschikt voor hogere snelheden, de aanschafprijs ligt rond de prijs van een zomerband, ze slijten ongeveer met hetzelfde tempo als uw zomerbanden en u spaart uw zomerbanden in de winter!

Vorig jaar is gebleken dat de vraag naar winterbanden explosief gegroeid is waardoor er een enorm tekort ontstond. Om ervoor te zorgen dat u deze winter veilig op winterbanden rond rijdt, kunt u nu alvast winterbanden bestellen bij Autobedrijf Lijzenga. Dan zorgen wij er voor dat er winterbanden voor u klaar liggen zodra het tijd is om uw zomerbanden om te wisselen.

Klik hier om nu te bestellen

Lees ons winterbulletin (incl. prijzen voor sets winterbanden) (pdf)

 

Mocht het voor u gemakkelijk zijn dat wij uw zomerbanden opslaan, dan is dit natuurlijk mogelijk!

Weet u niet precies welke bandenmaat u heeft? Geen paniek, we hebben een korte handleiding gemaakt waarin staat hoe u uw bandenmaat kunt herkennen:
Welke bandenmaat heb ik? (pdf)