MENU

Terug naar vroeger: twee gave CX’en in de werkplaats

Je ziet ze steeds minder, die prachtige Citroën CX’en van weleer. Gelukkig zitten wij in een vakgebied waar ze nog wel eens bij ons langskomen én dat we er ook nog aan mogen werken. Een keer wat anders dan direct bij binnenkomst van de auto de computer er aan pluggen om te kijken wat er loos is. Ouderwetse diagnose en ouderwets sleutelen. Onlangs hadden we twee mooie exemplaren die langskwamen voor groot onderhoud. We hebben ze natuurlijk gebroederlijk naast elkaar gezet, levert mooie plaatjes op en herinnert aan vroeger toen de werkplaats vol stond met deze machines!

Bij de rode ’turbo’ zoals als deze top versies altijd liefkozend worden genoemd hebben we de koppeling vervangen en de bak gecontroleerd op werking. Bij de grijze 2.4 GTI was de versnellingsbak niet meer wat het geweest is, daarom hebben we deze gereviseerd. Beide oldtimers zijn flink onder handen genomen zoals je ziet op de foto’s, bij beide type CX’en halen we altijd de hele motor uit de auto om dit soort reparaties uit te kunnen voeren. Als alles dan weer in elkaar zit en het zweeft weer over de weg zoals ze horen te doen is het extra genieten. Mooi werk!

Bij Autobedrijf Lijzenga hebben we een heel aantal oldtimers in onderhoud die soms alleen voor de APK komen, of een jaarlijkse onderhoudsbeurt maar ook steeds vaker doen wij in opdracht van onze klant een deelrestauratie of zelfs totaalrestauratie. We hebben afgelopen jaren aan meerdere Citroën DS’en mogen werken (de welbekende ‘Snoek’), onlangs kwam natuurlijk de BX uit Flodder voorbij, maar ook komen we vaak een ‘lelijk eendje’ tegen en zelfs de Citroën SM met Maserati motor kent voor ons geen geheimen. Ze passeren allen regelmatig de revue. Het goed onderhouden van oldtimers is een vak apart en we zijn er trots op dat wij die kennis en ervaring nog steeds in pacht hebben.

 

Benieuwd wat we voor jouw klassieker kunnen betekenen?
0511 - 424173
Kom langs of vraag een vrijblijvende offerte op
Tot snel